Frisbeegolf kiekot -nettisivut on aukaistu – tervetuloa!

Frisbeegolf kiekot .com

Tervetuloa Frisbeegolf kiekot .com sivustolle. Pyrimme näillä sivuilla kertomaan mahdollisimman monipuolisesti frisbeegolfissa käytetyistä kiekoista jotta lajin harrastajat voisivat valita kiekkonsa mahdollisimman helposti. Sivusto on suunnattu varsinkin aloitteleville frisbeegolfin pelaajille jotka ovat enemmän tai vähemmän hukassa kiekon valinnassa. Annamme myös sivuillamme vinkkejä pelaamiseen ja kerromme paikoista joista frisbeegolf kiekot voi hankkia.

Onko kalleimmat Frisbeegolf kiekot aina parhaita?

Jos olet lajin aloittelija, ei välttämättä kannata ostaa heti kalleimpia kiekkoja vaan kokeilla ensi alkuun ihan peruskiekoilla. Esimerkiksi Innovan kolmen kiekon aloituspaketti on erinomainen ja halpa investointi. Siitä löytyy seuraavat kiekot: Valkyrie Draiver, Shark Midrange ja Aviar putteri. Setti maksaa n.25 euroa ja sillä pääsee loistavasti alkuun.

valkyrie draiveri
Varsinkin Valkyrie draiveri on yllättänyt ominaisuuksiltaan ja tämä “halvan” näköinen draiver on allekirjoittaneen käsissä lentänyt paremmin kuin monet kalliimmat kiekot.

Frisbeegolfkiekkoja on pilvin pimein ja jos lajin aloittaa väärillä välineillä, voi lajin aloittaminen tuntua tuskalliselta ja turhauttavalta. Siksi suosittelemmkin että aloitat esim. yllämainitulla setillä joka varmasti sopii kaikille eikä vaadi suurta investointia.

Kuinka pitkälle aloittelija heittää?

Ennenkuin heittotekniikka tulee kuntoon, on keskimääräinen driverilla heitetty heitto n.40 metriä. Kun lajista pääsee jyvälle, heitot pidentyvät ja tarkentuvat. Frisbeegolf EI ole voimalaji vaan kyse on puhtaasti tekniikasta. Oikea koordinaatio, asento ja kiertoliike löytyvät kun tarpeeksi harjoittelee. Se mikä frisbeegolfissa on erittäin tyydyttävää, on nopea kehittyminen. Jos jaksaa harjoitella, kehitystä tapahtuu nopeasti. Allaoleva video kertoo pääasiat heittotekniikasta.

(Jos haluat Suomenkielisen tekstityksen videoon, klikkaa tätä linkkiä ladataksesi videon youtuben kautta ja kun video on latautunut, klikkaa “cc” -painiketta videon alareunasta…)

Tärkeintä missä tahansa lajissa on säännöllinen harjoittelu. Jos mitään ei tee, ei edistystä tapahdu. Tämä pätee myös frisbeegolfiin.

 

Erityyppiset frisbeegolf kiekot esittelyssä

Frisbeegolfissa käytetään kolmea erityyppistä kiekkoa: Draiveri, lähestymiskiekko sekä putteri. Draiver kiekot on tarkoitettu pitkänmatkan heittoihin. Varsinkin ensialkuun voi tuntua että draiverit lentelevät minne sattuu mutta kuten sanottua, harjoittelun myötä tulee tuntuma heittoon ja tämän myötä heittojen tarkkuus ja pituus parantuvat. Lähestymiskiekot ovat ns. keskimatkat kiekkoja. Nämä ovat hiukan helpompia heittää kuin draiverit ja lentävät suorempaan. Putterit on tarkoitettu juuri nimensä mukaisesti puttaamiseen. Kaikkein helpoiten hallitavia kiekkoja joita ei tosin voi heittää kovinkaan pitkälle.

Frisbeegolf kiekot ja niiden merkinnät

Aloittelijat raapivat monesti päätään kiekkojen merkintöjen kanssa. Merkinnät tarkoittavat seuraavaa (esimerkkinä Innovan Beast)

innova beast dx
10 tässä kiekossa on nopeus. Mitä nopeampi kiekko, sen pidemmälle se (oikealla heittotekniikalla) lentää.
5 on tämän kiekon liuku. Tämä lukema määrittelee kuinka kauan lentokulma pysyy samana. Jos lukema on pieni, alkaa kiekko kääntymään vasempaan nopeasti vauhdin pienentyessä.
-2 on kääntyvyys. Tämä lukema määrittelee kuinka paljon kiekko kääntyy oikealle maksiminopeudessa.
2 tarkoittaa loppufeidiä eli sitä miten paljon kiekko kaartaa vasemmalle kun vauhti loppuu. Mitä pienempi lukema, sitä suorempaan kiekon pitäisi pudota ilman kaartamista.

Frisbeegolf kiekot – muut ominaisuudet

Muovilaadussa on eroja. Esimerkiksi Innovan kiekkoja saa eri muoviseoksina. Peruskiekot ovat DX muovia joka on halvin ja kuluu nopeimmin. Pro-laatu on hieman kestävämpi ja pro-mallin draiver-kiekot lentävät todella pitkälle. Champion-muovi on läpinäkyvä ja todella kestävä. Soveltuu aktiiviharrastamiseen. Star-laatu on kaikkein kestävin muovilaatu jota on saatavilla eri joustavuuksilla.

Aloittelijoiden ja edistyneempien pelaajien Frisbeegolf kiekot löytyvät hyvin varustetuista marketeista sekä urheiluliikkeistä ja verkkokaupoista.

Jos olet aloittelemassa lajia ja haluat ostaa kiekkoja, suosittelemme tuota edellämainittua Innovan aloituspakettia.

Jatkossa lisää frisbeegolf -asiaa ja vinkkejä. Kiitos lukemisesta!